Claas satsar på tillväxt genom att ta bort redskapskategori

CLAAS kommer att investera cirka 400 miljoner kronor under de närmsta åren i återuppbyggnaden av Bad Saulgau-anläggningen i Tyskland. Målet är att anpassa produktionskapaciteten för att möta den ökande efterfrågan och den framtida tillväxten för företaget.

Claas mål är att ställa om delar av sin produktion för att möta dagens efterfrågan. Foto: Claas

Bad Saulgau är Claas centrum med spetskompetens inom vallskörd. Detta centrum har utvecklats mycket under de senaste åren trots Coronapandemin och är nu även en stor del av ett pågående investeringsprogram. Här byggs en befintlig monteringshall på 5 000 kvadratmeter om för att skapa ytterligare monteringsutrymme.

Framgången för Claas vallmaskiner och speciellt det nya ORBIS skärbordet för majs har den senaste tiden varit stor och därför behöver strukturen på anläggningen i Bad Saulgau anpassas för de produkter som säljer bäst. 

– Det har varit en enorm efterfrågan på våra nya ORBIS skärbord för radgrödor, särskilt ORBIS 900 som avsevärt har överträffat våra förväntningar. Andra saker som Claas kommer satsa mer på i samband med ombyggnationen är deras hackar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, balpressar och många nya produkter under de närmaste åren, säger Uli Nickol, chef för Claas Forage Harvesting Division och vd på Claas Saulgau GmbH och Claas Material Handling GmbH, i sitt pressmeddelande.

Enligt Claas är de världsmarknadsledande när det gäller självgående hackar, vilket de även vill vara framöver. Därför satsas det mycket på deras självgående hackar men även på deras resterande vallsortiment. Men för att kunna satsa så hårt på hackarna och framtidens maskiner så har Claas beslutat sig för att sluta bygga självlastarvagnsserien CARGOS.

Claas har den senaste tiden märkt att självlastarvagnarna säljer allt mindre på den globala marknaden och blir allt mindre viktiga jämfört med den självgående hacken. Det betyder att segmentet självlastarvagnar utvecklats ännu mer till en krympande nischmarknad med regionalt fokus, anser Claas.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 23 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste