#jordbruksbilden

Visa oss din gård och din verksamhet och få chansen att bli publicerad i Jordbruksaktuellt och på vår Instagram. Följ oss under namnet Jordbruksaktuellt och märk din bild med #jordbruksbilden.  

 

@kallsprangsgard
”Jordärtskockor planterade med planteringsmaskin, som vi använder till kålplantering, på Källsprångs Gård i Åsbro 10 maj. I år testar vi en ny sort som ska ge lite större och slätare skockor”, skriver Maria Östlund.

 

@skogsnara
”Så här glad är Jonas Franzén när han och Mina Grubb som driver Skogsnära grönsaker i Billingnäs utanför Falun får ut årets första kålplantor!”, skriver Mina den 11 maj.

 

@lillerudsgymnasiet
”Tilde och My i årskurs 1 vänder pinnarna på harven. Vårbruksperioden erbjuder varierande arbetsuppgifter för eleverna på skolan och man blir både trött och härligt smutsig varje dag!”, skriver läraren Anders Westlund. 

 

@lillerudsgymnasiet  
”Simon och Elvis i årskurs 1 ska strax dra i väg med skolans så­­ekipage som består av en Väderstad såmaskin, ny för i år, och en John Deere 6215. Vi började så på skolan den 23 april och sedan har såmaskinen varit i gång varje dag fram tills vi blev klara med spannmålen den 6 maj. Då hade vi sått 200 hektar.”, berättar läraren Anders Westlund. 

 

@mittlantliv_
”Nu är det färdiglammat här på gården för säsongen. 22 fina lamm blev det! De ska nu i dagarna äntligen få hoppa ut på bete. Fåren vi har här är av raserna dorper, texel och gotlandsfår. Förutom fåren finns också 100 dikor plus ungdjur.”, hälsar Elin Dahlström från Tollesruds Lantbruk i Värmland, i mitten på maj.

 

@norraflygeln_ 
”Vi är ett familjeföretag i Sörmland, där min man och jag driver gården tillsammans med mina svärföräldrar. Vi har dikor och spannmålsodling. Hittills i år har vi fått 73 kalvar och väntar på två kvigor som ska kalva innan vi är klara för säsongen”, hälsar Caroline Larsson från Abbotnäs Säteri i Södermanland. 

 

Jordbruksaktuellt

Artikeln publicerades fredag den 27 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste