”Ungdomarna är framtiden”

Under studentfirandet på naturbruksgymnasierna runt om i landet har tre elever fått ta emot Växa Sveriges nya stipendium. Detta tilldelas engagerade elever som brinner för svensk mjölk- och nötköttsproduktion och som på olika sätt är föredömen för andra.

Linnéa Jonsson från Lillerudsgymnasiet i Värmland (på bilden), Alma Sjöberg från naturbruksgymnasiet i Burträsk i Västerbotten och Martin Karlsson från Vretagymnasiet i Östergötland fick på studentdagen ta emot Växa Sveriges nya stipendium. Här delar Anders Ramström från Växas styrelse ut stipendiet. Foto: Växa Sverige

Totalt hade 22 skolor skickat in nomineringar, och av alla dessa utsågs ett gäng finalister och sedan tre vinnare.

De som i år fick ta emot stipendiet var Linnéa Jonsson från Lillerudsgymnasiet i Värmland, Alma Sjöberg från naturbruksgymnasiet i Burträsk i Västerbotten och Martin Karlsson från Vretagymnasiet i Östergötland. Utöver utmärkelsen fick vinnarna var sin utbildning till djurägarseminör.

Med många duktiga nominerade var det enligt Växa en grannlaga uppgift för juryn, som bestod av Christina Winblad från Växas styrelse, Växas avdelningschef för Fält Kenth Molin samt Helena Kättström som är avdelningschef för Djurhälsa, att utse årets stipendiater.

– Ungdomarna är framtiden och det känns verkligen lovande när man läser lärarnas nomineringar om alla dessa elever, säger Christina Winblad, i ett pressmeddelande.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste