Pasta med 100 procent svenskt durumvete

Nu lanserar Kungsörnen svensk pasta gjord på 100 procent svenskt odlat durumvete. Resultatet av många års testodling och hårt arbete.

Kungsörnen lanserar flera pastasorter gjorda på 100 procent svenskt durumvete. Foto: Lantmännen

Mycket av den pasta som äts i Sverige i dag är gjord på durumvete från södra Europa. Men nu ökar det svenska med ett gäng nya produkter från Kungsörnen.

– Vi vill erbjuda den svenska marknaden en pasta gjord på finaste durumvete som utöver att smaka väldigt gott även odlats på våra egna öppna landskap, med en karaktär från vårt svenska klimat och natur. När det svenska durumvetet sedan blir till pasta i vår egen pastafabrik i sörmländska Järna har vi en svenskproducerad pasta gjord på 100 procent svenskt durumvete av finaste kvalitét som vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda den svenska marknaden, säger Daniel Löfgren, Brand & Portfolio Manager pasta på Lantmännen, i ett pressmeddelande.

Den svenska pastan kommer att finnas i sorterna Fusilli, Penne, Conchiglie, Gemelli och Spaghetti. Tillverkningen sker i Kungsörnens fabrik i Järna i Sörmland och pastan kommer att vara märkt med Från Sverige-märkningen.

Produkterna kommer att säljas på Ica, City Gross, Hemköp, Willys, Mathem och mat.se

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste