En av Sveriges största musikfestivaler Lollapalooza satsar på svenskt kött

Festivalen Lollapalooza går av stapeln på Gärdet i Stockholm 1-3 juli där förutom musiken även maten står i fokus i år. Festivalbesökarna garanteras svenskt kött på det särskilda området ”Kullen” vilket är möjligt efter ett samarbete tillsammans med Sverige-märkningen och branschorganisationen Svenskt Kött.

Lollapalooza välkomnar festivalbesökarna efter flera år av restriktioner med svenskt kött på menyn. Foto: Svenskt kött

– Det är en omvälvande tid vi lever i och aldrig har vi väl haft så stort fokus på vår egen matproduktion som nu. Därför känns det särskilt viktig och rätt att vi i år tillsammans med Lollapalooza och Från Sverige lyfter fram det svenska köttet och tar ställning för svensk mat, säger Isabel Moretti vd Svenskt Kött i ett pressmeddelande.

Texas Longhorn kommer att servera en BBQ där 100 procent av köttet som serveras är svenskt och märkt med ursprungsmärket Kött från Sverige. Märket betyder att det är svenskt kött från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och att varan är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

– Genom samarbetet med festivalen Lollapalooza tar vi gemensamt ställning för svenskt kött och för en fortsatt trygg och hållbar livsmedelsförsörjning i Sverige. Genom att titta efter märket Kött från Sverige på festivalområdet kan du göra ett mer medvetet val kring vad du äter, även när du är på festival och har kul, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB.

Djuren är viktiga för att säkra jordbruket och livsmedelsproduktionen i landet.  Svensk djurskyddslagstiftning samt det lägsta användandet av antibiotika inom EU är något vi ska vara stolta över enligt Ulrika.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 20 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera