Det märks tydligt om man har medarbetarna med sig

Folke och Elisabeth Brinkmann från företaget ViljaLysa arbetar med att utveckla ledarskapsutveckling riktat mot lantbruket. Under mässan håller de tillsammans i föredraget ” Styr du företaget eller styr det dig?”

 

Sedan några år tillbaka driver Folke och Elisabeth Brinckmann ViljaLysa. Folke är utbildad lantmästare och Leancoach och Elisabeth är ledarutvecklare. Förutom seminariet går det även att besöka deras monter på plats under mässan.Foto: ViljaLysa

 

Borgeby Fältdagar 29-30 juni

Jordbruksaktuellt finns på plats i monter S72!

– Kortfattat kan man säga att vi arbetar med att ta fram lyskraft i dig, i gruppen och i företaget, säger Folke.

Många företagare upplever att företagen styr dem i stället för att de styr företaget dit de vill. Under seminariet kommer Folke och Elisabeth dela med sig av konkreta tips på hur du kan bli bättre som ledare.

– Vi kommer att prata om vad ett gott ledarskap är och vad man behöver tänka på som ledare för att kunna leda sig själv och sina medarbetare på ett bra sätt.

Folke och Elisabeth har genomfört ledar­skapsutbildningar riktat mot lantbruket under flera år och anser att det finns mer att göra för att medarbetare ska stanna och vara motiverade, ta initiativ och att man kan få ut mer av både sig själv och av sitt team. I sitt arbete jobbar de även mycket med olika roller och ledarskap inom familjer, men också med att utveckla medarbetare.

– Den röda tråden handlar ju om kommunikation, att man inte tar saker för givet bara för att man har jobbat ihop i flera år. Att verkligen staka ut en väg och bestämma hur man ska gå framåt.

Hur vet man om man har sin personal med sig?

– Det märks ganska tydligt på medarbetare om man har dem med sig. Hos motiverade medarbetare finns det en bra kommunikation, en dragkraft och ett engagemang. Kanske även nyfikenhet och ett driv mot att förbättra sig och vilja vara delaktig i det som händer i företaget, i stället för att jag går och utför en syssla här. De två ytterligheterna, det är ganska långt mellan dem och det finns ganska mycket man kan göra för att skapa engagemang och motivation även från personalen eller familjen.

På ViljaLysa arbetar man även mycket med familjen och företag där två eller flera vill leda tillsammans. Men Folke och Elisabeth hjälper även familjer att ta sig genom generationsskiften.

Klockan 11 den 29 juni kan du lyssna på Folke och Elisabeths seminarium "Styr du företaget eller styr det dig?" i seminarietältet Vippan.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 29 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste