Digital arbetskraft

Fältrobotar gör jobbet i specialgrödorna. 

Många av våra specialgrödor är arbetsintensiva och bristen på arbetskraft är ibland stor. Det sker just nu en stark utveckling av olika hjälpmedel för att underlätta arbetet med dessa grödor. Redan i dag finns ett antal fältrobotar som hjälper till med framförallt ogräsbehandling. På detta webinarie får du se hur fem olika robotar arbetar, vad de kan användas till och det finns möjlighet att ställa frågor till tillverkarna.

När: 10.00-11.15 

Var: Digital mötesplats i Teams

Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 21 augusti. 

Webbinariet görs i samarbete med Steg mot ett mer klimatneutralt lantbruk, och Agroväst Gröna Möten. Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till lantbruksföretag, rådgivare, forskare, företagsrepresentanter eller andra intressenter. 

Vid frågor kontakta. madeleine.vendel@agrovast.se.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades onsdag den 06 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Traktorers utveckling och funktionerna vi inte tänker på att vi använder

Krönika: Sedan den första traktorn började att tillverkas i slutet på 1800-talet så har maskinen utvecklats på många olika sätt för att följa med utvecklingen i de agrara näringarna. Självklart i framför allt motoreffekt och växellådor men samtidigt har även ett intensivt arbete pågått med olika funktioner för att förbättra förarkomfort, effektivitet, säkerhet och design.

 

Kommentera