Swedish Agro Machinery lanserar nya RAUCH Aero 

Besökare till Borgeby Fältdagar fick chansen att få se höstens produktnyhet hos Swedish Agro Machinery. En pneumatisk gödselspridare från RAUCH med hög precision och maximal kapacitet.

 

RAUCH Aero, en helt ny buren rampspridare som gör det möjligt att sprida med exakt precision. Foto: RAUCH 


RAUCH Aero är en helt ny buren rampspridare. Marknadslanseringen är planerad till hösten 2022. I den första fasen av lanseringen kommer spridaren i arbetsbredderna 27, 28 och 30 meter. Därefter följer arbetsbredderna på 18, 21 och 24 meter. Maxvolymen i behållaren ligger på 3 200 liter. Fördelen med en sådan här spridare jämfört med en vanlig är att man inte är väderberoende då det går att köra i alla väder även när det är blåsigt. Man är heller inte beroende av gödningskvalitét och kan köra vilket gödningslag som helst utan några bekymmer, berättar Gustaf Thuresson som är produktchef för RAUCH, hos Swedish Agro Machinery. 

Gustaf Thuresson, produktchef för RAUCH hos Swedish Agro Machinery på Borgeby Fältdagar. Foto: Ausrine Öhrström

–Det är väldigt stora summor man kör ut i dag därför är det oerhört viktigt att gödningen kommer på rätt plats på fälten. 

Enligt Gustaf är RAUCH i teknisk framkant vad gäller gödselspridare. De är ensamma på marknaden med både bogserade och burna rampspridare. Intresset för Aero gödselspridare har varit väldigt stort. RAUCH hade för ett antal år sedan en liknande spridare i ett enklare format med en mindre behållare som de la ner produktionen på. 

— Nu har de återkommit med en spridare som möter dagens behov med sektionsavstängning, varierad giva och bland annat distanskontroll av rampen. Med Aero får man en exakt kantspridning vilket annars är den stora utmaningen med en vanlig centrifugalspridare, säger Gustaf. 

Aero är en spridare som ska möjliggöra exakt mängd gödning för varje sektion, det innebär även att man kan köra med variabel giva i 4 sektioner. Även gödselmedel med svåra flygegenskaper så som ammoniumsulfat eller urea placeras med hög precision. Att kunna sprida gödsel effektivt enda till sista raden utan att förlora gödning på vägen, och att sprida till varje hörn utan överlapp är en av fördelarna med Aero, menar Gustaf. 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 26 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är det som (inte) händer?

Krönika: Året var 1797. De första försäkringarna mot hagelskador på skördar i Europa började ta form. Hagelskurarna kunde ge betydande ekonomiska konsekvenser för den enskilde lantbrukaren och en förlorad produktion innebar svält för samhället. En försäkringslösning bidrog till att hjälpa lantbrukarna att möta meteorologiska fenomen, där yrkeskunskapen inte kunde påverka utfallet av skörden. Hur har försäkringslösningarna inom detta område utvecklats de senaste 225 åren?

 

Kommentera