“Tyst, mjuk och flexibel inredning från Easyfix”

Oskar Davidsson startade företaget SydFarm 2016, och har under de tre senaste åren satsat mer och mer på inomgårdsprodukter. Sedan 2020 hittas stallinredning från Easyfix i sortimentet. 

 

Oskar Davidsson tog in Easyfix stallinredning i sortimentet för två år sedan, och hoppas att fler nu får upp ögonen för systemet efter att han visat upp det på Borgeby. 
Foto: Isabella Odmark


– Min filosofi för företaget är att erbjuda produkter som erbjuder det bästa för djuren och arbetaren. Det ska vara en stressfri, lugn och tyst miljö för att främja produktionen och få en så bra stallmiljö som möjligt, säger Oskar Davidsson. 

Detta är något han menar att stallinredningen från Irländska Easyfix bidrar till. Inredningen är tillverkad av plaströr och de svarta detaljerna, som hittas i bland annat fästen, är gjort av naturgummi. Det är även gummimattor och madrasser. 

– Det är för att det ska tåla den aggressiva miljö som är inne i djurstallarna. Sen har den inga utstickande skruvskallar eller liknande, allt för att minimera risken för skador. 

Hållbarheten är enligt Oskar över förväntan. 

– Man tänker att plast ska spricka, men det är uppbyggt av rätt plastblandning för att klara av att ha den här flexibiliteten. Easyfix har ett laboratorium där de hela tiden testar olika gummi- och plastblandningar, för bästa kvalité och hållbarhet, och de ger 10 års garanti på bland annat madrasser och liggbåsinredningen. 

Vilka är fördelarna?

– Att det är en tyst, mjuk och flexibel inredning. I jämförelsevideor, där hälften av inredningen varit Easyfix, har man sett att majoriteten av korna valt att lägga sig där. Ligger de emot den så blir det bara ett lätt tryck, vilket förhindrar skav och kan minska risken för led­inflammationer.

En annan fördel är om man själv eller personalen skulle bli stångad eller knuffad in i inredningen. 

– Då är det inte en fast stålinredning, utan det är en inredning som kan röra sig. Den flexar och ger efter.

Jordbruksaktuellt

 

Artikeln publicerades söndag den 31 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste