Nu öppnar ansökan för krisstöd

Lantbrukare som haft en ekonomisk påverkan på sin verksamhet till följd av det försämrade omvärldsläget kan söka stödet mellan 9 augusti och 20 september. För fjäderfäsektorn är den sista ansökningsdagen idag 9 augusti.

Foto: Mostphotos

Regeringens beslut om krisstöd är en del av ett större stödpaket och omfattar knappt 3,2

miljarder kronor. Stödet ska hjälpa att täcka kostnaderna för insatsvaror inom jordbruket som ökat kraftigt den senaste tiden, bland annat på grund av Rysslands invasion av Ukraina. 

Krisstöden administreras och handläggs av länsstyrelsen. För att kunna få ta del av stöden ska produktion ha förekommit på företaget under februari 2022. Mer information finns på samtliga av länsstyrelsers webbplatser.

I tabellen nedan framgår stödnivåer för krisstöden till djurproduktion och växthusföretag. Källa: Jordbruksverket

 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 augusti 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är det som (inte) händer?

Krönika: Året var 1797. De första försäkringarna mot hagelskador på skördar i Europa började ta form. Hagelskurarna kunde ge betydande ekonomiska konsekvenser för den enskilde lantbrukaren och en förlorad produktion innebar svält för samhället. En försäkringslösning bidrog till att hjälpa lantbrukarna att möta meteorologiska fenomen, där yrkeskunskapen inte kunde påverka utfallet av skörden. Hur har försäkringslösningarna inom detta område utvecklats de senaste 225 åren?

 

Kommentera