Nya elprisrekord igen på torsdagen

Onsdagens rekordpris för el i södra Sverige, elprisområde SE4 kvarstår nästan under torsdagen. För eloråde SE3 är det dags för nytt prisrekord igen. Dagsmedelpriset i SE4 är på torsdagen skyhöga 551 öre per kilowattime, några ören lägre än under onsdagen. 

I elprisområde är det dock dags för nya rekord. Dagsmedelpriset är 338,29 öre per kilowattimme. Det är knappt 30 procent högre än det kappet en vecka gamla prisrekordet.

För dig med timavtal har det hottills varit extremt lönsamt att styra förbrukningen till natten. I elprisområde SE4 är dock priset nu skyhögt hela dygnet, så där finns det ingen timme att styra förbrukningen till. 

I elprisområde SE3 är det ännu stor skillnad mellan priset dag och natt. 

Till priserna tillkommer moms, energiskatt och givetvis även nätavgifter. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 augusti 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Hur stora risker är du beredd att ta?

Krönika: Reflektion, ett ord som gärna dyker upp runt varje årsskifte. Vad gjorde jag bra och vad gjorde jag mindre bra under det gångna året. Och framförallt vad lärde jag mig av att analysera mina beslut och hur kommer jag att använda denna nyvunna kunskap eller insikt. Blir det ett förändrat beteende eller bara ett konstaterande att rätt eller fel beslut fattats. Är det så att vi i oroliga tider behöver reflektera och agera oftare än vid ett normalläge; vad det nu är?

 

Kommentera

Senaste