Peter Normark blir ny vd för KSLA

Peter Normark tar över som akademisekreterare och vd för Kung. Skogs-och Lantbruksakademien, efter Eva Pettersson som går i pension efter årsskiftet.

Enligt KSLA har Peter Normark ett genuint intresse för de gröna näringarna, akademisk erfarenhet och har tidigare arbetat med olika stiftelser, vilket passar bra för den nya rollen som vd och ledamot. Foto: KSLA

Peter Normark kommer närmast från en tjänst som vd för Macklean, där han varit verksam som senior konsult med fokus på strategi, affärsutveckling och ägarstyrning och olika former av utvärdering. Kunderna har funnits inom bland annat livsmedel, lantbruk, skog, handel och även inom branschorganisationer och myndigheter inom de gröna näringarna. Tillsättningen innebär att Peter blir ledamot i akademien. 

– Det jag hoppas kunna tillföra till akademien är mina nätverk inom forskning och näringsliv, min erfarenhet av finansiering och min vana vid att jobba med stiftelser och medlemsstyrda organisationer. Jag ser KSLA som en mycket viktig arena för kloka samtal på vetenskaplig grund, av en sort som inte är så vanlig i Sverige. Under hela mitt professionella liv har jag verkat i länken mellan akademi och företag, och de gröna näringarna har varit i fokus på alla de positioner jag haft. Därför ser jag fram emot att ta mig an utmaningen som akademisekreterare och vd för KSLA, säger Peter Normark i ett pressmeddelande.

Akademiskt erfarenhet

Peter har tidigare forskat vid Handelshögskolan i Stockholm, där han disputerade 1994 på en avhandling om medlemsägda företag. Han har även arbetat som lärare på Handels och föreläst på ett antal universitet både inom och utom landet. Därav har han ett brett nätverk inom den akademiska världen. Innan Macklean arbetade han med uppdrag inom strategi och styrning inom konsultföretaget Consults och Implement, med många kunder inom de gröna näringarna. Han har även anlitats som rådgivare vid Regeringskansliet.

Peter har även haft flera förtroendeuppdrag som styrelseledamot och -ordförande, och är i dag ordförande i Stockholms Lantbruksklubb. Han har även arbetat i stiftelser, vilket kommer väl till pass i den nya rollen på KSLA, där man förvaltar 44 stiftelser.

Genuint intresse

– Vi är mycket glada över att välkomna Peter Normark som KSLA:s nye akademisekreterare och vd. Med sin forskningsbakgrund och långa konsulterfarenhet av kvalificerat och omfattande samarbete med företag och andra organisationer inom främst de areella näringarna, besitter han djup förståelse för såväl akademi som näringsliv och samhälle. Med därtill betydande erfarenhet av ledarskap på senior nivå och ett genuint intresse för den gröna sektorns framtidsfrågor, har Peter egenskaper som borgar för en fortsatt förstklassig ledning av vår akademi och dess verksamhet, kommenterar akademiens preses Jan Fryk och vice preses Lena Ingvarsson.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste