Svenskmärkning vinnare av Livsmedelspriset 2022

Det var svenska livsmedel i fokus när årets Livsmedelspris delades ut. Det var företaget Svenskmärkning med deras frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige som tog hem priset.

Under Livsmedelsdagarna i Tylösand delades Livsmedelspriset 2022 ut, och vinnare var Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige. Teamet på Svenskmärkning består av Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig, vd Ulrika Ekström, Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig samt Evelyn Berkeley, digital kommunikatör. Foto: Svenskmärkning

Ursprungsmärkningen Från Sverige lanserades 2016. I dag använder runt 220 företag de tre olika märkningarna Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige på sina produkter. Totalt finns det nära 12 000 svenska råvaror, livsmedel och växter som är godkända för märkningen. Nu har Svenskmärkning med ursprungsmärkningen tagit hem Livsmedelspriset 2022.

Livsmedelspriset delas årligen ut av nätverket Livsmedel i fokus, och ska tilldelas en person, organisation eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

­– Att den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige vinner Livsmedelspriset är ett stort erkännande. Den starka utvecklingen vi sett sedan starten hade inte varit möjlig utan våra engagerade ägare LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel. Det är en vinst för det breda och djupa samarbetet i branschen kring svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning, i ett pressmeddelande.

En del av motiveringen till vinsten löd enligt följande:

Genom Från Sverige-märkningen samarbetar hela den svenska livsmedelsbranschen för att utveckla och stärka den svenska livsmedelsproduktionen. Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har på kort tid gjort det enkelt för konsumenten att göra ett medvetet val.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste