Klart med regeringsskifte

Under onsdagskvällen var i stort sett alla röster räknade, och resultatet visade att Ulf Kristerssons högerblock vann valet med 176 mandat.

När alla röster var räknade stod högerblocket som vinnare, och det kan bli Ulf Kristersson som får uppdrag att bilda regering. Foto: Axel Adolfsson

När de så kallade onsdagsrösterna, vilka bestod av sena förtidsröster och utlandsröster, var räknade stod Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna som vinnare.

Skillnaden mellan blocken är dock väldigt liten, då Ulf Kristerssons block fick 176 mandat mot Magdalena Anderssons 173.

Resultatet innebär enligt SVT att Ulf Kristersson troligtvis blir Sveriges nästa statsminister och får i uppgift att bilda regering.

”Jag är stolt över det förtroendet vi fått, men också medveten om att andra är besvikna. Därför är mitt besked att jag vill samla inte splittra, se till det som förenar, men också respektera att det finns verkliga åsiktsskillnader”, säger Moderaternas Ulf Kristersson på sociala medier.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste