Nu rullar Från Sverige-veckorna i gång

För tredje året i rad kommer Från Sverige-veckorna hållas. Under perioden 19 september till 2 oktober kommer ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige att synas extra mycket på stan och digitalt på nätet.

T-banan i Stockholm är ett ställe där Från Sverige valt att visa upp sitt budskap. Foto: Från Sverige

Under de kommande tre veckorna kommer Från Sverige tillsammans med företag och butikskedjor samarbeta för att visa upp Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter. Målet är att påminna konsumenter om att titta efter märket när de handlar.

Stor disponering

Under kampanjen kommer flera aktiviteter att anordnas runtom i Sverige. Bland annat kommer Från Sverige-skyltar hittas hos 500 butiker inom Ica, Coop, Hemköp och City Gross samt hos Willys och Lidl. Livsmedelsföretagen som märker sina varumärken kommer att flagga för detta i butikerna och utanför butiksentréerna kommer Från Sverige-märkningen synas lite extra. Det kommer också finnas reklamskyltar ute på stan.

Nytt för i år är att Från Sverige-märkningen även visas i TV-monitorer i kassalinjen hos över 150 ICA-butiker. Redan under våren annonserade Från Sverige-märkningen i tunnelbanan i Stockholm och där fortsätter man annonsera med budskapet ”Tack för att du väljer svenskt när du handlar”.

Digital marknadsföring

Även på nätet kommer kampanjen att synas. Bland annat hos Mathem som öppnar en Från Sverige butik i online-butiken. Även andra livsmedelskedjor gör det enkelt att söka på märket och underlätta valet av Från Sverige-märkta varor. Företag och livsmedelskedjor kommer även skylta med märkningen på sociala medier.

”Det är tredje året Från Sverige-veckorna arrangeras i samarbete med hela branschen. I år är det viktigare än någonsin, med höga kostnader i produktionen och stor oro i världen. Veckorna hålls för att påminna om att titta efter ursprungsmärkningen som visar att råvaran, livsmedlet och växten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Varorna är laddade med svenska mervärden, ger oss säkra och trygga livsmedel och skapar jobb över hela landet”, skriver Från Sverige i ett pressmeddelande.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste