Ulf Kristersson får uppdraget att försöka bilda regering

Efter att ha träffat alla partiledare gav talman Andreas Norlén i dag Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i uppdrag att försöka bilda en regering.

Talman Andreas Norlén har i dag gett Ulf Kristersson i uppdrag att försöka bilda regering. Foto: Fredrik Wennerlund

– Som resultat av talmansrundan med partiledarna har jag nu beslutat att ge Moderaternas partiledare Ulf Kristersson uppdraget att sondera förutsättningarna för att bilda en regering som kan tolereras av riksdagen, sa Andreas Norlén vid en pressträff under måndagen, där han tillägger:

– Partier som representerar en majoritet av mandaten i den nya riksdagen har pekat ut Ulf Kristersson som en lämplig sonderingsperson. Därför har det varit ett ganska enkelt beslut att fatta.

Talmannen har inte gett Ulf Kristersson något slutdatum för sonderingsuppdraget, utan lämnar det till den nya talmannen som ska väljas av riksdagen på måndag nästa vecka.

Enligt SVT har dock Ulf Kristersson själv meddelat att han senast på söndag ska återkomma med hur Moderaterna kommer agera när riksdagen samlas den 26 september.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Traktorers utveckling och funktionerna vi inte tänker på att vi använder

Krönika: Sedan den första traktorn började att tillverkas i slutet på 1800-talet så har maskinen utvecklats på många olika sätt för att följa med utvecklingen i de agrara näringarna. Självklart i framför allt motoreffekt och växellådor men samtidigt har även ett intensivt arbete pågått med olika funktioner för att förbättra förarkomfort, effektivitet, säkerhet och design.

 

Kommentera