McHale presenterar Fusion 4-serien

Vid årets världsmästerskap i plöjning på Irland presenterade och visade McHale upp sin nya serie av kombipressar. I den nya serien ingår tre kombipressar som alla utvecklats för användarvänlighet, förarkomfort och prestanda, menar McHale.

McHale Fusion 4 Plus använder sig av mantelplast i stället för nät. Foto: McHale

De tre kombipressarna kommer heta McHale Fusion 4, McHale Fusion 4 Pro och McHale Fusion 4 Plus. Alla tre maskiner kommer med ett antal nya funktioner, bland annat mantelplastteknik på 4 Plus. Till samtliga pressar introduceras även en ny och effektiv pickup (Profi-Flo).

– Under utvecklingen av Fusion 4-serien har fokuset legat på högre kapacitet och ökad förarkomfort. Kapaciteten har blivit bättre tack vare den nya pickupen som ger möjlighet till en högre baldensitet och bättre inmatningskapacitet. Föraren har bland annat fått ISOBUS-teknik på 4 Pro och 4 Plus pressen, säger Martin McHale, marknads och försäljningsdirektör, i ett pressmeddelande.

Det var under VM i plöjning i Irland som McHale för första gången visade upp pressen. Här fanns Jordbruksaktuellt på plats för en närmre titt. Foto: Stefan Ljungdahl 

Självjusterande inmatning

McHale introducerar även auto-justerande inmatning för att själv låta pressen bestämma inmatningshastighet efter hur tjock strängen är.

Självjusterande inmatning har enligt McHale ett antal fördelar:

• Den anpassar sig automatiskt till mängden vilket gör att pressens kapacitet kan maximeras i både små och stora strängar.

• Inmatningen justeras automatiskt så att maskinen bättre kan hantera ojämna strängar.

• Bättre intag av material.

• Mindre risk för stopp i inmatningen.

540 eller 1 000 rpm

Pressarna kan väljas med kraftuttagshastighet på 540 rpm som standard eller 1 000 rpm som tillval. Med 1 000 rpm ökar överbelastningsskyddet sitt tak med 10 procent vilket minskar risken för stopp och ökar flödet i pressen. Man får även en bättre bränsleekonomi med det högre varvtalet då det rekommenderade kraftuttagsvarvtalet är 890 rpm.

Samtliga pressar har utrustats med ett högre presstryck för ett mer välformat resultat med högre densitet. De har även fått ett uppgraderat smörjsystem med separata fett- och oljepumpar för ett jämnare och mer kontinuerligt smörjande under drift.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera