Tero Hemmilä lämnar vinstvarnande HKScan

Efter tre och ett halvt år på posten som HKScans vd kliver nu Tero Hemmilä av. Det meddelar koncernen i ett pressmeddelande. 

Tero Hemmilä har varit vd på HKScan sedan februari 2019. Nu lämnar han dock sin plats omedelbart, efter överenskommelse med styrelsen. 

HKScan-koncernens vd Tero Hemmilä avgår från sin post, med omedelbar verkan. Foto: HKScan

– På hela styrelsens och bolagets vägnar vill jag tacka Tero för hans värdefulla insats och arbete i HKScans vändning. Omvandlingen till ett mångsidigt livsmedelsföretag i linje med vår strategi pågår. Just nu krävs akuta åtgärder för att förbättra lönsamheten för kärnverksamheten och för att stärka balansräkningen i en snabbt föränderlig verksamhetsmiljö. Jag önskar Tero all lycka i framtiden, säger Reijo Kiskola, styrelseordförande i HKScan.

Vinstvarning utfärdas

Samtidigt vinstvarnar bolaget, med hänvisning till stor osäkerhet på energimarknaden.

Processen med att hitta en ersättare till Hemmilä uppges vara påbörjad och tills vidare agerar Juha Ruohola tillförordnad vd. Ruohola sitter sedan tidigare i koncernledningen och har arbetat med företagets affärer i Polen och Baltikum, såväl som med export och import.

För den svenska delen av HKScan är Lars Appelqvist vd sedan snart två år tillbaka. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 29 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera