Deutz-Fahr presenterar ny traktorserie

Deutz-Fahr har uppdaterat 6-serien och presenterar nu tre varianter i den nya 6.4-serien. De nya traktorerna befinner sig i effektområdet 130 till 150 hk, och ska enligt tillverkaren bidra till låg bränsleförbrukning.  

Deutz-Fahr presenterar sin nya 6.4-serie som innehåller tre nya traktormodeller. Foto: Deutz-Fahr 

Den nya 6.4-serien består av de tre nya modellerna 6130.4, 6140.4 och 6150.4. Traktorerna är av det lättare slaget och har maxeffekt på 136, 147 respektive 156 hk.

Enligt tillverkaren ska de nya traktorerna kombinera hög effektivitet, kompakta dimensioner, komfort samt smidighet med teknik och kvalitet.

Det är möjligt att beställa traktorerna med två olika transmissionstyper. Antingen RVshift som fick utmärkelsen ”EIMA Technical Innovation” för sitt Full Powershift-koncept, eller så kan man beställa en traktor med steglös TTV-transmission.    

Låg bränsleförbrukning      

Traktorerna har nya 4-cylindriga FARMotion 45 motorer vars motoregenskaper bland annat ska ge snabbare motorrespons och låg bränsleförbrukning. Hydrauliska, underhållsfria ventillyftare och elektroniskt styrd viscokylfläkt bidrar också till låg bränsleförbrukning, samt lägre ljudnivå och reducerade driftskostnader.

6.4-serien finns med tre olika hyttmodeller. Foto: Deutz-Fahr 

Förarhytten finns i tre olika modeller för att passa användaren. I MaxiVision-hyttens basversion (endast RVshift-transmission) ingår tre eller fyra mekaniska, bakre tipputtagsventiler.

MaxiVision+ kan ha två mekaniska och två el/hydrauliska bakre tipputtagsventiler (RVshift- och TTV-transmission).

MaxiVisionPro har el/hydrauliska tipputtagsventiler och en 12" iMonitor i MaxCom-armstödet. Vilket möjliggör funktioner som ISOBUS och GPS-styrning (endast TTV-transmission).

Alla hytterna går att utrusta med nya 65 procent större backspeglar, luftfjädrad förarhytt, avtagbar kylbox, smartphone- och surfplattehållare, DAB+-radio och det nya 4.1 högtalarsystemet.

Möjliga tillval

Bak på traktorerna finns den elektroniskt styrda 3-punktslyften som har en lyftkapacitet på 5 870 kilo som standard, men kan specificeras upp till 9 170 kilo. Ett möjligt tillval är en frontlyft med 3,000 kilo lyftkapacitet och frontkraftuttag för 1 000 r/min redskap. 

Bak på alla modellerna finns 3-varvs (540/540 ECO/1000) kraftuttag med progressiv, elektrohydraulisk koppling med automatisk lastavkänning. Som tillval kan man välja drivhjulsberoende kraftuttag, som man ansluter via en separat axeltapp.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera