Auto Dry förbereder kon inför sinläggningen

Att sina mjölkande kor innebär en omställning för djuret som kan vara påfrestande för hälsan. Men GEA Auto Dry hjälper till att förbereda kon inför sinläggningen.

Att långsamt trappa ner på mjölkningen inför sinläggningen har enligt företaget bakom AutoDry flera fördelar för kon. Foto: GEA Farm Technologies

AutoDry är en funktion som kan hjälpa till att trappa ner mjölkningen hos individuella kor inför sinläggning. Genom att använda funktionen går det att både förhindra mjölkstockning och påbörjar själva nedtrappningen av mjölkningen stegvis, redan tio dagar innan planerad sinläggning. Det hjälper kon att få en smidigare övergång, och minskar enligt företaget GEA Farm Technologies som tagit fram funktionen både risken för infektioner och obehag för djuret i samband med övergången och minskar behovet av antibiotika.

Funktionen är en del i systemet GEA heard management software (framtagen för konventionella mjölkningssystem och är enligt tillverkaren mest lämpad för stora besättningar med höga mjölkproduktion.  

AutoDry belönades med guldmedalj under EuroTier i Hannover, Tyskland förra veckan (12-15 november).

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 22 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera