Storleken har ingen betydelse

Simulator StressLess är en ny typ av vågformat spengummi som anpassar sig efter storleken på kornas spenar och bidrar till en mer konsekvent mjölkning.  

Siliconform Vertriebs har tagit fram en ny typ av spengummi som anpassar sig efter storleken på kons spenar. Foto: Siliconform Vertriebs

Enligt tillverkaren Siliconform Vertriebs är det ett problem i dag att de spengummin som finns på marknaden inte är anpassade efter individen., De kan vara både för små och för stora för enskilda individer och då orsaka problem med spänningar, eller glappar och riskerar att falla av.

Därför har företaget tagit fram Simulator StressLess som kan anpassa sig efter storleken på spenarna hos varje ko, vilket gör att samma spengummi kan användas på alla kor. Vågformen på spengummit känner av och kan stabilisera upp lufttrycket kring spenen vid behov. Detta förhindrar ett alltför högt huvudvakuum och fördröjer att spengummit åker av och minskar risken?? att huden blir uttänjd. Att Simulator Stress Less är så anpassningsbar bidrar även till att mjölkningen blir mer konsekvent.

Produkten tilldelades guldmedalj under EuroTier som hölls i Hannover i Tyskland tidigare i november.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 23 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera