Hon blir ny ordförande för Svenska Köttföretagen

Maria Forshuvud har blivit invald i styrelsen för branschorganisationen Svenska Köttföretagen. Hon blir också organisationens nya ordförande.

Maria Forshuvud har valts som ny ordförande för Svenska Köttföretagen. Foto: Madeleine Rapp

– Jag ser fram emot att vara delaktig i utvecklingen av en av Sveriges absolut viktigaste livsmedelsproduktioner och driva framtidens frågor för en hållbar svensk köttproduktion. Köttföretagen spelar en viktig roll för att attrahera fler till branschen, skapa förbättrad lönsamhet och bra förutsättningar för produktionen av svenskt nöt-, gris- och lammkött, säger Maria Forshufvud, i ett pressmeddelande.

Maria är utbildad agronom och senior kommunikationsstrateg. Hon har en lång erfarenhet inom livsmedelsbranschen, bland annat gällande varumärkesutveckling. Maria driver i dag företaget Forshufvud Kommunikation AB, och hon har tidigare varit vd på både Svenskmärkning AB och på Svenskt Kött.

– Vi är mycket glada över att knyta Maria till vår verksamhet. Maria har lång erfarenhet och ett brett kontaktnät från hennes tidigare befattningar i den svenska livsmedelsbranschen. Svenskt kött har ett grundmurat förtroende hos den svenske konsumenten. Vår uppfattning är att Maria är rätt person för att leda oss i arbetet med att vidareutveckla den positionen utifrån de utmaningar som branschen står inför, säger Viktor Tornberg, styrelseledamot och vd på KLS.

Maria tar över ordförandeposten efter Stefan Kylén, vd på Skövde Slakteri. Dessförinnan var det Tommy Ögren som var ordförande. 

Om Svenska Köttföretagen

Svenska Köttföretagen är ett bransch- och utvecklingsbolag som ägs av de största slakterierna i Sverige. Svenska Köttföretagens uppdrag är att öka lönsamheten och skapa goda förutsättningar för kunder och ägare, bland annat genom att leverera grissemin, livdjur och arbeta med branschutveckling. Organisationen erbjuder också, tillsammans med dotterbolag och samarbetspartners, rådgivning, arbetar med opinionsbildning hos konsument, individtestar avelstjurar och på olika sätt sluter kretsloppet. Svenska Köttföretagens mål är att svenskt köttproduktion ska vara tryggt och hållbart från början till slut!

Svenska Köttföretagens huvudkontor finns i Skövde och vi driver seminstationer i Hudaryd och Hållsta Bolaget omsätter ca 170 miljoner och har cirka 25 anställda.

Källa: Svenska Köttföretagen

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 24 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera