Del 1: Vinnarna i Farm Machine 2023

I de totalt 19 kategorierna fick olika pristagare ta emot sitt pris från Farm Machine 2023. Priserna delades alla ut under SIMA-mässan i Frankrike till bland annat traktorer, tröskor, jordbearbetningsredskap, såmaskiner, robotar och minilastare. Först ut är samtliga traktorer som vann pris.

 

Foto: Case IH

Case IH Quadtrac AFS Connect

I traktorklassen XL där alla traktorer med 280 hästkrafter eller mer kvalar in sig gick Case IH och deras nya Quadtrac AFS Connect segrande ur den tävlingen. AFS Connect innebär kort sagt en facelift av tidigare Quadtrac modeller som innehåller flera tekniska och komfortabla uppgraderingar som var en stor del i motiveringen till priset. Hytten har gjorts om och inspirerats av moderna bilinteriörer, utformad för långa arbetsdagar och med alla förarens preferenser i fokus.

 

Foto: Fendt

Fendt 700 Vario Gen 7

Fendt tog hem priset i mellanklassen av traktorer (från 180–280 hästkrafter) med sin generation sju av 700 Vario-serien. Gen 7 av Vario 700-serien har fått tagit del av Fendts hyttuppdatering ”FendtONE” med ett nyutvecklat komfortabelt armstöd med allt nära till hands och möjlighet att få tre skärmar. Gen 7 har även fått en ny design utvändigt som känns igen från Vario 900-serien. Man har även utökat 700-seriens effektspann som nu sträcker sig från 200–300 hästkrafter.

 

Foto: Massey Ferguson 

Massey Fergusson 5S

Av de mindre traktorerna som tävlade i den minsta traktorklassen (upp till 120 hästkrafter) var det Massey Fergusson 5S som drog det längsta strået. Motiveringen från juryn beskrev traktorn som en smidig gårdstraktor som är trevlig att utföra lastarjobb med. Den beskrevs även som komfortabel med bra sikt över den sluttande huven. Med dess vändradie på fyra meter blir den extra smidig i trånga utrymmen. Effektspannet i 5S-serien spänner sig från 105–145 hästkrafter.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 30 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste