Drivna grisföretagare rosas av Landshypotek

Årets landsbygdsföretagare inom Landshypoteks region Östgöta är familjen Rydén, Rydberga gård, Edsbruk, där grisarna är hjärtat i verksamheten. 

Andreas, Katarina och Joel Rydén är Årets landsbygdsföretagare i Landshypoteks region Östgöta 2022. 
Foto: Sarah Hamilton-Widegren 

Landshypoteks utmärkelse ”Årets landsbygdsföretagare” syftar till att stimulera och uppmärksamma entreprenörskap och företagande inom de gröna näringarna regionalt. Årets vinnare i region Östgöta är Andreas och Katarina Rydén, som tillsammans med sina söner Emil, Olle och Joel driver Rydberga Gård AB. 

– Det känns både roligt och mycket ärofyllt att få den här utmärkelsen som en uppskattning för alla års arbete och allt slit som vi, tillsammans med våra söner, lägger ner för att utveckla vår nuvarande verksamhet och gårdens framtid, säger Katarina i ett pressmeddelande. 

Investerar för framtiden

Den huvudsakliga inriktningen på Rydberga Gård är integrerad grisuppfödning med 8 500-9 000 producerade grisar per år. Verksamheten inkluderar även 450 hektar växtodling och 150 hektar skog.

I maj 2021 stod ett nytt slaktgrisstall klart. Flispanna och utökad kapacitet för spannmålslagring är andra områden där man satsat på sistone. 

– De investeringar vi har gjort och gör ligger även i våra killars intresse då de kan tänka sig att ta över efter oss en dag. Att investera för framtiden och att veta att Rydberga kommer att leva vidare både värmer och sporrar oss att redan nu involvera dem så mycket som möjligt i arbetet, säger Katarina. 

Pristagarna gratulerades under Landshypoteks höstmöte med blommor, diplom och ett presentkort på ett restaurangbesök. 

Motiveringen bakom utmärkelsen

Katarina och Andreas Rydén driver Rydéns grisar, numera i driftsbolaget Rydberga Gård AB, i nära samarbete med sönerna Joel, Emil och Olle. De är duktiga och drivna familjeföretagare med integrerad grisuppfödning samt en omfattande växtodling för foderspannmål, en effektiv anläggning med flispanna samt ett nytt välgenomtänkt svinstall. Årets landsbygdsförtagare i Östgöta är en familj i farten som alltid verkar ha ett genomtänkt projekt på gång och ett exempel på ett landsbygdskraftigt företag där alla är med och bidrar.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 01 december 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste