”Briljerar med sin innovationskraft och entreprenöranda”

Även Landshypotek på Gotland har delat ut utmärkelsen årets landsbygdsföretagare. Det blev nötköttsproducenten Tobias Andersson.

Tobias Andersson har utsetts till årets landsbygdsföretagare på Gotland av Landshypotek. Från vänster Fredrik Smitterberg, orförande i Landshypoteks föreningsstyrelse Gotland och Tobias Andersson. Foto: Landshypotek

Med utmärkelsen ”Årets landsbygdsföretagare” vill Landshypotek stimulera och uppmärksamma entreprenörskap och företagande inom de gröna näringarna runt om i landet. På Gotland har man i år utsett Tobias Andersson som vinnare, då han bland annat visar stor bredd och innovationskraft i sitt företagande. Motiveringen till vinsten lös enligt följande:

”Årets pristagare briljerar med sin innovationskraft och entreprenöranda. Företagets verksamhet står på två stadiga ben. En effektiv och rationell nötköttsproduktion med god djurvälfärd, samt en betongproduktion som går från klarhet till klarhet med robusta konstruktioner till både lantbruk och andra byggen. Sojdungs Gård & betong AB är ett helgjutet gotländskt framtidsföretag!”.

 – Jättekul, det här var helt oväntat för mig. Jag är naturligtvis glad över att ha fått den här utmärkelsen. Det är roligt att jobbet som jag och mina kollegor gör varje dag här på gården får ett så fint erkännande, säger Tobias Andersson, i ett pressmeddelande.

Tobias är 37 år gammal och har sedan 10 år tillbaka varit ansvarig på driften på gården Sojdung som ligger i Fole, mellan Visby och Slite. För fem år sedan gjorde familjen ett generationsskifte och Tobias tog över ägandet från hans föräldrar Leif och Anne-Marie Andersson.

Gårdens huvudinriktning är nötköttsproduktion, och man har plats för 600 ungnöt varav 90 amkor. De brukar cirka 150 hektar åker, där de främst odlar vall och fodermajs till djuren. De har även utvecklat ett nytt ben i företaget, där de tillverkar betongelement som används till väggblock i ladugårdar, plansilo, foderbord och nu även bostadshus. Företaget säljer även inredning och fångstgrindar för nötköttsproduktion.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 02 december 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste