Positiv skärvinkel på Drivex nya vikplogar

Drivex nylansering av vikplogar med positiv skärvinkel inne­håller tre olika bredder: VB320 POS, VB370 POS och VB400 POS. Med den positiva skärvinkeln mot marken kan bland annat lägre bränsleförbrukning och ett bättre resultat på snö- och ispackade vägbanor uppnås.

 

Med hjälp av den positiva skärvinkeln kan hjullastaren kasta i väg snön fint. Foto: Drivex


– Med den positiva skärvinkeln erbjuder vi nu tre mycket effektiva plogblad för snöröjning på fruset underlag. Framför allt är de nya plogbladen effektiva på snö- och ispackade vägar där man vill skära bort och kasta iväg i den packade snön och isen, säger Claes Åkerman, säljare på Drivex.

Med den positiva skärvinkeln lyfter man och kastar i väg snön lättare än vad man gör med ett traditionellt rakt plogblad. Fördelarna med att ”lyfta” snön är flera menar Claes.

– Genom att man ”lyfter upp” snön med den positiva skärvinkeln får snön även fart upp i vårt nyutvecklade svep som har bättre krum och låter snön ”rulla” lättare genom plogbladet och kastar den fint över höga plogvallar. Den positiva skärvinkeln ger en bättre kasteffekt än raka plogblad, vilket gör att man trycker mindre snö framför sig, som i sin tur sparar in bränsle, säger Claes.

Standardutrustning på samtliga tre plogblad är slitskor, belysning och fyra slangar (två till varje kolv som styr varsin vinge).

Tillval som finns är snö­rökskydd, diagonalventil för manövrering med antingen knapp eller spak, en extra ned- och uppfällbar vinge på sidan och stödhjul i stället för slitskor. Ett annat tillval som Claes anser som viktigt att ha i åtanke är kombifästet BM/trepunkt, både för att behålla ett högre andrahandsvärde men också för smidighetens skull, då man kan köra plogbladet både på lastare och trepunkt.

 

Med positiv skärvinkel orkar vikplogen skära bort hårdare packad snö, vilket gör vägen jämnare och renare. Plogbladets vingar kan justeras ± 35 grader.

 

  • Koniska vingar med rundad form som rullar och lyfter snön mer effektivt.
  • Vingarna  är justerbara ­± 35 grader.
  • 20 grader positiv skärvinkel.
  • Kraftiga skärhållare och flytläge.
  • Plogbladet finns i tre olika bredder: 320, 375 och 400 centimeter.
  • Samtliga Drivexprodukter tillverkas i Drivex fabrik i Edsbyn.

 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 17 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det går inte att fatta fel beslut

Krönika: Brukar du tänka att det här beslutet är det optimala och sedan göra tvärtom? Nej, jag tänkte väl det. Vardagen består av många val och beslut som ska tas. En del sker medvetet och andra utan att du reflekterar över det. Vissa beslut kräver mer underlag än andra och en del går att fatta på den sköna magkänslan. Det senare behöver inte vara fel baserat på dina värderingar, men är inte optimalt i alla lägen.

 

Kommentera