Ekobot tecknar avtal med ekoodlare

Västeråsbaserade Ekobot har tecknat sitt första avtal med en svensk ekologisk grönsaksproducent. Avtalet innebär att företaget ska leverera ett robotsystem till kunden inför årets odlingssäsong.

10 odlingsrobotar ska Ekobot leverera till en ekologisk grönsaksodlare. Foto: Ekobot

I ett pressmeddelande skriver företaget att avtalet är strategiskt viktigt då det är bolagets första kund som odlar ekologiskt. Kunden är enligt Ekobot en av Sveriges ledande grönsaksodlare, och odlar på cirka 100 hektar. Till odlingen uppskattar man att 10 robotenheter behövs.

– Ett kontrakt med en ekologisk odlare är ytterligare ett bevis på att Ekobot innehar en stark och tillförlitlig teknologi. Ekologisk grönsaksodling skiljer sig från konventionell odling på så sätt att ogräsbekämpningen sker nästan uteslutande med manuell säsongsarbetskraft och helt utan kemikalier. Detta ställer särskilt stora krav på robotsystemets tillförlitlighet och verkningsgrad vilket vi lyckats bevisa att vi kan möta upp till under odlingssäsongen 2022, säger Ekobots vd Erik Junuks i ett pressmeddelande.

 

Om Ekobot

Ekobot AB är baserat i Västerås. Företaget bedriver verksamhet utifrån affärsidén att utveckla, tillverka och sälja autonoma jordbruksrobotar som möjliggör effektiv precisionsodling där ogräshantering sker helt utan eller med minimal användning av herbicider. Bolagets vision är att ge jordbrukssektorn ett långsiktigt hållbart alternativ för att minska eller helt avveckla kemisk besprutning i odlingar av grödor för humankonsumtion. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 25 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste