Nya partiledaren välkomnas inte av alla

Under en extrainsatt partistämma på torsdagen röstade Centerpartiet fram sin nya partiledare. Men redan på stämman möttes valet av den nya partiledaren Muharrem Demirok av intern kritik. 

Muharrem Demirok, ny partiordförande för Centerpartiet. Foto: Centerpartiet

I dag höll Annie Lööf ett sista tacktal, innan hon lämnade över stafettpinnen till Muharrem Demirok som blir ny partiordförande för Centerpartiet. Annie välkomnade sin efterträdare: 

– Du har snart ett av de finaste uppdrag en människa kan ha. Du är en människa som tror på morgondagen, människor och möjligheter och har mitt fulla stöd och fulla förtroende. 

Valberedningen presenterade Muharrem Demirok som förslag på partiordförande med motiveringen att han har en tydlig ideologisk kompass, att han har varit ordförande i partiets kommunala sektion och har en god kommunikativ förmåga. Men redan under stämman möttes valberedningens förslag med en del kritik. 

– Väljer vi dig Muharrem Demirok så tror jag att tiden rinner ut för Centern, sa Bo Hagström ordförande för Centerpartiet Gullspång.  

– Vi blev lovade en öppen process där valberedningen skulle lyssna till alla. Vi blev förvånade över att Helena Lindahl inte kom upp som förslag, sa Lars Bäckström från Centerpartiet i Västerbotten. 

Under sitt tal uttryckte Muharrem Demirok att han starkt förknippar rollen som partiledare med att vara en lagledare. Han påpekade också att Sverige står inför stora utmaningar.  

– Läget är allvarligt. En av de allra svåraste uppgifterna som vi står inför är klimatomställningen. Det är vår tids kanske allra största utmaning. I detta allvarliga läge har Sverige en regering vars klimatpolitik lyser med sin frånvaro, sa Muharrem  

Förste vice partiordförande blir Daniel Bäckström. Andre vice ordförande blir Ulrika Liljeberg. Martin Ådahl och Madelaine Jakobsson väljs ut till verkställande utskottet. 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 02 februari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste