Dubbelguld på Skinn-SM

Graute gård på Gotland tog hem dubbla guld när Skinn-SM avgjorde i Tranås i helgen.

I helgen korades Sveriges vackraste lammskinn. Dubbla vinnare i både klass grått och vitt skinn blev Kjell Nilsson och Jenny Andersson, Graute gård på Gotland. Foto: Karin Wennås

Vanligtvis brukar det vara olika gårdar som tar hem guld för vita skinn och gråa skinn på Skinn-SM i Tranås. Men i år var det Graute gård på Gotland som lyckades samla ihop flest poäng i båda klasserna, och Kjell Nilsson och Jenny Andersson kunde resa hem till ön med två guldmedaljer i bagaget.

Skinn-SM arrangeras i Tranås varje år av avelsföreningen för det svenska Gotlandsfåret, Gotlandsfårsföreningen, och både grå och vita skinn med de karaktäristiska lockarna och glansen får vara med och tävla. Främst är det ett tillfälle för de avelsintresserade fårbesättningarna att få ett kvitto på hur de ligger till i sitt avelsarbete, men arrangemanget är också populärt för att man får träffa fårfolk från hela landet och beundra varandras skinn.

I år var första gången sedan 2020 som tävlingen hölls med publik på plats. Totalt deltog 53 fårgårdar med 230 skinn i tävlingen.

Karin Wennås

Gotlandsfårsföreningen

 

 

Artikeln publicerades måndag den 27 februari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera