Matbedrägeri i Storbritannien

En brittisk återförsäljare har beordrats att ta bort färdigförpackat nötkött som var märkt brittiskt men som kom från Sydamerika.

Potentiellt fall av matbedrägeri i Storbritannien när nötkött som var märkt som brittiskt tros ha kommit från Sydamerika. Foto: Mostphotos

Ordern kom från National Food Crime Unit (NFCU) som hör till Food Standards Agency. De arbetar med att undersöka det potentiella fallet med matbedrägeri som involverar färdigförpackat nötkött, skriver FarmingUK 

NFCU har avböjt att avslöja vilken återförsäljare eller stormarknadskedja som är inblandad. 

MATBEDRÄGERI

Andrew Quinn, ställföreträdande chef för NFCU, sa att utredningen inte var en fråga om livsmedelssäkerhet, utan en fråga om matbedrägeri. 

– Återförsäljaren underrättades om att vi skulle vidta åtgärder mot det livsmedelsföretag som är misstänkt för bedrägeriet, och alla berörda produkter togs omedelbart bort från deras hyllor. Det tar tid att gå igenom bevis och få fram något resultat för alla bedrägeriutredningar av den här karaktären. Men vi tar matbedrägeri på största allvar och agerar skyndsamt för att skydda konsumenten, sa Andrew Quinn. 

Det potentiella fallet med matbedrägeri där kött som är märkt brittiskt tros komma från Sydamerika kommer tio år efter hästköttsskandalen i Storbritannien. Hästköttet hittades i produkter som var märkta som nötkött – vilket resulterade i att miljontals produkter drogs tillbaka. 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 15 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste