De föreslås som ledamöter till Växa:s föreningsstyrelse

Växa Sverige har presenterat förslag till ny styrelse. Valen sker vid föreningsstämman den 16 maj. 

Sofia Kämpe och Sofia Petersson föreslås som nya ledamöter till Växa Sveriges styrelse. Foto: Växa

Till nya ledamöter av styrelsen föreslås Sofia Kämpe från Torpets lantbruk i Karlsborg och Kajsa Petersson från Fornby gård i Horndal, skriver Växa i ett pressmeddelande.  

NYVAL AV SOFIA KÄMPE OCH KAJSA PETERSSON 

Sofia Kämpe är mark och växtagronom och har arbetat som växtodlingsrådgivare och programkoordinator för Agrovästs sju forsknings- och innovationsprogram. Nu arbetar Sofia som egen konsult inom projekt för vattenvård, grovfoder och energi. Sofia är också engagerad i LRF:s regionstyrelse och i Vallföreningen. Utöver det bedriver hon och maken Gustav mjölkproduktion på Torpet lantbruk där de har 220 årskor plus rekrytering och växtodling.  

Kajsa Petersson är husdjursagronom och har arbetat på Svensk Mjölk. Hon har även internationell erfarenhet från Nya Zeeland och USA. Kajsa är också engagerad i Arla som ordförande i Dalarnakretsen och ingår i regionstyrelsen och representantskapet. De senaste åren har hon ingått i Arlas joint area council (JAC). Tillsammans med sin man Karl-Johan bedriver hon ekologisk mjölkproduktion på Fornby gård med 100 mjölkkor och där foder odlas på cirka 160 hektar åker.  

OMVAL FÖRESLÅS 

Växa:s valberedning föreslår omval av Magnus Carlman och Per Johan Svensson som tillsammans med Anders Ramström, Anna Samuelsson, Catarina Bengtsson, Sofia Nilsson och två arbetstagarrepresentanter utgör Växa Sveriges styrelse. Omval av två förtroendevalda revisorer föreslås också för Håkan Josefsson och Åke Eriksson. Valen sker vid Växa Sveriges Föreningsstämma 16 maj. 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 15 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste