Ny MetaQ vagn från Metsjö

Ivarssons i Metsjö lanserar en ny modell i MetaQ serien, MetaQ 51. Vagnen har fått hydraulisk fjädring i stället för pendelboggi, vilket för med sig flera fördelar menar Metsjö.

MetaQ 51 rymmer antingen 21 kubik spannmål, 14 kubik dumpermassa eller 34,5 kubik grönfoder och kan även utrustas med Maskinflak. Flaklängd: 5 meter. Foto: Swedish Agro

MetaQ 51 kommer ersätta pendelboggin med hydraulisk fjädring. Den nya hydrauliska tekniken kommer ge en högre komfort för föraren i höga hastigheter och den kommer även kosta mindre.

Vagnen är byggd i höghållfast stål med en konstruktion som både ger låg markpackning och låg bränsleförbrukning. Tyngdpunkten blir lägre och det ökar stabilitet och trafiksäkerhet. MetaQ 51 bygger vidare på Metsjös flakbytarsystem och kan utrustas med alla flak i MetaX storlek.

Axelupphängningen ger en låg lasthöjd på 1,8 meter. Foto: Swedish Agro

Stora hjul

Vagnen kan utrustas med stora hjul vilket i kombination med vagnens låga egenvikt på 3,5 ton ger låg markpackning. Metsjös vd Anders Ivarsson poängterar egenskaper som han menar kommer att attrahera kunder:

– Framkomlighet, låg markpackning och att kunna köra i hög hastighet är för många professionella kunder av största vikt. MetaQ serien som i övrigt består av de större vagnarna MetaQ 60, 75 och 95 har blivit ett begrepp i norra Europa. Vi tar nu tekniken hydraulisk fjädring med kommunicerande kärl-teknik från de större vagnarna och applicerar det på en mindre vagn. Detta lyckas vi göra på ett kostnadseffektivt sätt vilket har varit en förutsättning för att det här ska gå vägen, säger Anders Ivarsson, i ett pressmeddelande.

Swedish Agro

Swedish Agro som säljer Metsjös vagnar är mycket nöjda över att vagnen nu lanseras och tror starkt på MetaQ 51.

– Vi anser att vagnen kommer tilltala våra kunder som vill ha en vagn med goda köregenskaper, låg markpackning och bra framkomlighet. Vi och våra kunder uppskattar verkligen Ivarssons höga kvalitet och innovativa produktsortiment och ser fram emot att nu marknadsföra denna vagn, säger Swedish Agros produktchef Magnus Forsell.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 22 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera