Slakteri i konkurs 

Sörby Slakteri & Styck, som är verksamma inom Heby kommun, har lämnat in en konkursansökan. 

Verksamheten är kravgodkänd och har köpt in slaktdjur samt vilt för förädling, Bolaget har också erbjudit sina kunder transport, slakt, styckning, paketering, märkning, kylleverans samt försäljning. Arkivfoto: Mostphotos

Efter 13 års verksamhet hävdar bolaget att det ekonomiska läget är orsaken till beslutet, skriver Food Supply.  

– Det är det allmänna läget som gör att vi behöver göra så här. Livsmedelsbranschen är extremt pressad. Vi har haft det tufft i många år och nu börjar riskerna bli för stora. Nu måste man sammanväga riskerna framåt och därför var detta det enda alternativet. I och med att konkursen lämnas in nu kommer de som ska få pengar få pengar och därför kändes det som rätt beslut att ta nu, säger Niklas Lindström, vd för Sörby Slakteri & Styck. 

Tuffare tider

Under 2021 hade Sörby Slakteri & Styck en omsättning på 12,5 miljoner kronor, men gick med en förlust på 1,3 miljoner kronor. Bolaget har 14 anställda och har gått med förlust i fem år. Niklas Lindström, företrädare för bolaget, tror att branschen kommer att möta ännu tuffare tider i framtiden;  

– Det är ett extremt tufft läge för hela branschen. För alla inom livsmedel egentligen. Vi har inte drabbats så kraftigt av alla prisändringar än, men det kommer vi göra framåt, säger han. 

Hitta ny ägare

Enligt Staffan Larsson, konkursförvaltaren på Advokatbolaget Fagersand, finns det en möjlighet att Sörby Slakteri & Stycks verksamhet kan fortsätta i framtiden. 

– Avsikten är att bedriva verksamheten vidare under konkursen för att försöka hitta en ny ägare som kan ta över. Det finns redan intressenter i branschen, men det är svårt att bedöma chansen för att det bli ett övertagande, säger Staffan.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 28 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste