Nya förslag till LRF:s riksstyrelse

I och med att tre personer inte ställer upp på omval, får tre nya personer möjlighet att ta sig in i LRF:s riksstyrelse.

Åsa Odell som suttit i styrelsen sedan 2010 har valt att lämna sitt uppdrag. Även Lotta Folkesson som varit med i styrelsen sedan 2012 och Lena Åsheim som kom med 2017 kommer inte fortsätta. I stället har valberedningen lagt fram tre nya förslag:

Foto: LRF/Privat

Marit Bohlin:

Ålder: 38 år

Utbildning: Jägmästare

Merit i LRF: Har tidigare varit förtroendevald i LRF Östergötland och LRF Ungdomen.

Bakgrund: Uppväxt på gård i Älvdalen men bor nu i Norrköping där hon arbetar som hållbarhetschef på Holmen Trävaror. Är även delaktig i skogsbruket på gården.

–  Jag har ett stort intresse och engagemang för de breda frågorna och hur vi ska kunna driva företag på landsbygden. Jag brinner lite extra för livsmedelsproduktionen och hållbarhetsfrågorna. Skogen och familjeskogsbruket där jag är född och uppvuxen är mina hjärtefrågor och där villkoren framåt för min och nästa generation är den frågan jag gärna vill driva, säger Marit Bohlin, i ett pressmeddelande.

Foto: LRF/Privat

Hans Ramel:

Ålder: 45 år

Merit i LRF: Ordförande i LRF Skåne sedan fem år.

Verksamhet: Bedriver växtodling, skogsbruk, nötköttsproduktion, jakt- och besöksverksamhet på Övedskloster i Lunds kommun.

– Mitt engagemang bottnar i en stark övertygelse om att framtidens hållbara lösningar finns i de gröna näringarna. Men även i att vi behöver en inhemsk livsmedelsproduktion för att säkra vårt oberoende i en osäker omvärld och i en framtid då befolkningen, lokalt och globalt, ökar samtidigt som klimatet förändras. Jag brinner särskilt för möjligheten att vi tillsammans i ett starkt LRF kan påverka allas våra förutsättningar till det bättre. Jag tror på att alla behövs och att vår organisations bredd och våra olikheter gör oss starkare. Jag kan bidra med ett stort intresse för det politiska systemet och våra påverkansmöjligheter på olika nivåer samt det regionala perspektivet, säger Hans Ramel.

 

Foto: LRF/Privat

Viktoria Östlund:

Ålder: 37 år

Utbildning; agronom

Merit i LRF: Har tidigare varit expert för nöt och lamm på LRF Kött

Bakgrund: Bor på Roslövsholms Gård i Flyinge där det bedrivs växtodling, hästverksamhet och lägenhetsuthyrning på. Viktoria är chef för Utveckling och Hållbarhet på Hästnäringens riksanläggningar Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

– Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet av näringspolitiskt arbete, engagemang för hållbarhetsfrågor och en bredd inom svenskt lantbruk. För att vi ska kunna driva livskraftiga företag behöver vi rätt förutsättningar, myndigheter som stöttar och underlättar för verksamheten. Jag tror också att vi har mycket att vinna på att förklara hur vi arbetar med hållbarhet på gårdsnivå för att skapa ökad lönsamhet. Allmänheten kommer allt längre från lantbruket och förståelsen för hur livsmedelsproduktion fungerar behöver vi hjälpa till med.

Fakta: Övriga i riksstyrelsen

Palle Borgström, ordförande

Paul Christensson, vice ordförande

Mikaela Johnsson

Martin Moraeus

Beatrice Ramnerö

Fredrik Andersson

Joakim Borgs

Marcus Söderlind

Lennart Nilsson

 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 03 april 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera