Ökad omsättning och förlust för stadsodlare

Publika företaget Agtira med affärsidé att skapa färdiga  växthus- och inomhusodlingar för urbana miljöer fortsätter sin kraftiga expansion, men med ökad förlust.

Företaget Agtira förtsätter expandera, men med ökad förlust. Foto: Agtira

I första kvartalet 2023 var omsättningen 63 procent högre än första kvartalet 2022. Omsättningen uppgick till 11,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet försämrades under perioden till -7,2 miljoner kronor (-4,7).

Agitra skriver att resultatet tyngts rejält av de höga energipriserna.  Foto: Agtira.


Agtira verksamhet är fokuserad till Norrland. Bolaget hetta tidigare Peckas Naturodlingar. Bolagets aktie handlas på marknadsplatsen First North, har cirka 3 800 aktieägare och värderas i skrivande stund till drygt 200 miljoner kronor.

Stefan Ljungdahl
Stefan Ljungdahl
Tel: 019-16 61 34
E-post: stefan@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 maj 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Proppen kanske inte var en så dum idé?

Krönika: Första gången jag fick höra ordet ”agronom” var när min mamma berättade att de hade ”proppar” som jobbade på gården. De utbildade sig alltså till agronomer och gjorde den obligatoriska ”proppen”. Jag har hört många olika historier genom hela min uppväxt om när dessa proppar bodde på gården och hade diverse olika idéer för sig. Men nu finns inte proppen längre och därmed har det lämnat ett tomrum, eller är det kanske en kunskapslucka? 

Kommentera