”Jag vill ha händerna och fötterna ute i verksamheten där vi jobbar”

I sommar tar Paul Robertson över rollen som vd för Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge, när Mats Halling går i pension. 

 

– Det har aldrig varit aktuellt för mig att gå över till en konkurrent till KLS men det här blir en bra kombination av utveckling där jag själv tror att jag förhoppningsvis kan tillföra en del men också spännande att komma in i något nytt så att man själv kan lära sig nya saker också, säger Paul Robertson som i sommar blir ny vd för Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge. 
Foto: Hushållningssällskapet

Paul Robertson är ett välkänt ansikte inom kött- och slaktbranschen. I lite mer än tio år har han arbetat på KLS som vice vd med särskilt ansvar för tillförsel, inköp, transporter och säkerhet. Men i sommar väntar nya utmaningar, då han blir vd för Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge. 

Hur känns det?

– Det känns väldigt spännande och intressant att göra någonting annat. Jag har jobbat på KLS länge och det har ju varit och är jättebra på alla sätt och vis. Men efter så många år är det intressant när man får möjlighet att prova något annat helt enkelt. Det är ju inom samma näring i stort, men lite andra delar. 

Varför ville du ha den här tjänsten?

–  Först och främst för att Hushållningssällskapet som organisation är väldigt intressant och har en långsiktig verksamhet. Det vi gör i dag ska inte bara vara bra i dag, utan framöver också. Det är något som jag jobbat mycket med på KLS också, just att försöka vara så långsiktiga vi kan i allt vi gör. Sedan gillar jag att Hushållningssällskapet är en verksamhet som hållit på under så lång tid. När man har varit med under så lång tid som organisation så har man varit med om många förändringar som har skett i samhället över tid. Uppenbarligen har man lyckats att hantera det på ett bra sätt eftersom man finns kvar, säger Paul och fortsätter:

– Jag tycker också att frågorna som man jobbar med, det vill säga såväl en hel palett av tjänster inom rådgivning och utveckling som växtodlingsförsök och utbildningar mm, är viktiga och något som verkligen behövs. Vi behöver vara med och forma detta ännu mer för framtiden så att vi möter de behoven som finns, både när det gäller till exempel hållbarhet och livsmedelsförsörjningen i landet och där anser jag att Hushållningssällskapet ska ha en central roll. 

Vad hoppas du tillföra?

–  Det är oerhört svårt att säga innan jag lärt mig verksamheten i detalj. Men jag har jobbat mycket med både utveckling och struktur såväl inom tjänstesektorn som inom industri där jag är i dag. Jag har med mig mycket erfarenhet av samverkan, integrering inom verksamheter och att bygga team sedan har jag en lång erfarenhet av säkerhet och beredskapsfrågor som är en viktig del i livsmedelsförsörjningen. Jag tycker också att det är väldigt viktigt med det mänskliga mötet. Det är bra med redskap i form av digitala hjälpmedel. Men viktigast tycker jag att människan är, säger Paul och utvecklar:

– Många organisationer vill digitalisera allt. Det är absolut bra som verktyg och hjälpmedel, men vi får aldrig digitalisera bort det mänskliga mötet. Och det är ännu viktigare inom näringen i dag. Förr fanns det många gårdar och grannar man kunde prata med. Men i dag är det färre personer inom branschen. Så för mig är det mänskliga mötet viktigt. En verksamhet är inget utan människorna i den. 

Vad ser du mest fram emot med din nya tjänst?

– Att få komma i gång, sätta mig in i verksamheten och lära mig hur verksamheten fungerar i dag. Samt att lära känna alla som jobbar i verksamheten och alla kunder. Vi har även våra medlemmar runt om i området och många elever på skolorna och det ska bli intressant att komma ut och se hur vi jobbar där. 

Ute i verksamheten

Huvudkontoret för verksamheten är i Kalmar. 

– Självklart kommer jag vara där, men också ute på de verksamheter som vi bedriver. Jag tycker att det är viktigt och jag vill vara nära det vi lever av. Så jobbar jag på KLS också. Jag vill ha händerna och fötterna ute i verksamheten där vi jobbar.

Paul slutar på KLS den 7 juli och börjar på Hushållningssällskapet den 15 juli. Den 10 augusti tar Paul sedan över vd-rollen. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 maj 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera