Ingen beredskap nattetid

Från och med den 5 juni kommer beredskapen hos Distriktsveterinärerna i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn att vara stängd mellan klockan 22 och 08.

Det blir ingen veterinärberedskap nattetid men det kommer att finnas rådgivning per telefon dygnet runt. Foto: Madeleine Rapp

Orsaken är att det för närvarande inte finns tillräckligt med veterinärer för att kunna upprätthålla en dygnet runt-beredskap. Distriktsveterinärerna kommer vara tillgängliga för att hjälpa sjuka djur alla dagar i veckan mellan klockan 8 och 22. Rådgivningen per telefon kommer dock att vara öppen dygnet runt, skriver Distriktsveterinärerna i ett pressmeddelande.

– Åtgärden är nödvändig för att se till att personalen får den vila och återhämtning som är nödvändig, men också vara tillgängliga under den tiden på dygnet då efterfrågan på akut djursjukvård är som störst, säger regionchef Malin Santesson.

Distriktsveterinärerna arbetar för att lösa den akuta situationen.

– Vi behöver se till att vår personal har möjlighet till vila och återhämtning. Genom att erbjuda veterinärvård klockan 8 – 22 varje dag hoppas vi kunna skapa en stabilitet som ger våra kunder förutsättningar att agera utifrån djurens bästa, tillägger Malin Santesson.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 02 juni 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste