Vd-byte på Svenskmärkning AB

Efter 2,5 år vid rodret för Svenskmärkning AB avgår bolagets vd Ulrika Ekström, då hon och styrelsen valt att gå skilda vägar. 

I den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskmärkning ingår märkningarna Från Sverige, Kött från Sverige samt Mjölk från Sverige. Foto: Svenskmärkning

Svenskmärkning AB, som ägs av LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Nu meddelar bolaget att man står inför vd-byte, då styrelsen och nuvarande vd Ulrika Ekström valt att avsluta sitt samarbete. 

Ulrika Ekström, som varit vd för Svenskmärkning AB sedan årsskiftet 2020/2021, gör sin sista arbetsdag på bolaget den 18 juni och rekryteringen av ny vd påbörjas inom kort. Foto: Svenskmärkning

– Det har varit en otroligt rolig resa, både att se Från Sverige-märkningen växa, och att kännedomen och förtroendet för märkningen ökat till vad den är i dag. Jag ser fram emot att följa den viktiga utvecklingsresan framöver, säger Ulrika Ekström, i ett pressmeddelande.

Styrelsen tackar Ulrika Ekström för fina insatser och önskar henne lycka till med framtida utmaningar. Tills att en ny vd är på plats kommer Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning, att gå in som tillförordnad och ansvara för den löpande verksamheten.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 juni 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste