Cropline – spindeln i nätet

Den 28 juni, på Borgeby fältdagar lanserade Swedish Agro sin nya precisionsplattform Cropline.  

 

Oskar Andersson växtodlingssäljare på Swedish Agro i Skara. 


Cropline är en digital precisionsodlingsplattform för lantbrukare som erbjuder användarna möjligheten att skapa precisionsodlingsfiler baserade på satellitbilder eller biomassakartor. Med Cropline kan lantbrukare skapa detaljerade tilldelningsfiler som visar kvävestegar, varierande utsädesmängder och andra justerbara parametrar för varje fält. Plattformen kan anpassas efter lantbrukarens specifika behov och tillåter till exempel att man lägger till eller tar bort noll eller max-rutor, eller justerar andra parametrar. Cropline är användbart för bland annat gödsling, för att ta fram varierande utsädesmängder och för bandsprutning. Plattformen stöder olika enheter för mätning, oavsett om det är i kilo per hektar eller liter per hektar.

– Med Cropline kan lantbrukare själva skapa tilldelningsfiler på ett enkelt sätt. Plattformen är kompatibel med alla typer av maskiner som har precisionsodlingsteknik. Dessutom kan användarna koppla in andra enheter, till exempel Swedish Agros Cordulus Farmstation, en väderstationslösning som erbjuder hyperlokal väderdata, säger Oskar Andersson växtodlingssäljare på Swedish Agro i Skara
 

Den digitala precisionsodlingsplattformen Cropline lanserades den 28 juni. Foto: Ausrine Öhrström


Genom att ansluta Cordulus Farmstation till Cropline får lantbrukare en omfattande översikt över sina fält. Dessutom kan Cropline integreras med Claas Telematics för att importera skördekartor och skördeinformation, vilket skapar en gemensam plattform där all relevant data samlas.

– En fördel med Cropline är att den passar till alla maskiner som använder precisionsodlingsteknik, med undantag för vissa funktioner som är specifika för Claas Telematics. Oavsett vilket maskinmärke lantbrukaren använder kan de dra nytta av Croplines funktioner för att skapa tilldelningsfiler. 

För att underlätta användningen har Swedish Agro även skapat instruktionsfilmer som finns tillgängliga på YouTube och deras hemsida.

– Vi på Swedish Agro ser det som nästa steg framåt inom precisionsodling. Cropline hjälper lantbrukare att maximera sin skörd och effektivisera sin verksamhet. Cropline är spindeln i nätet som sammanför alla viktiga delar av precisionsodling på ett och samma ställe, avslutar Oskar Andersson.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 21 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste