Xerion 12-serien tar över tronen

De nya traktormodellerna Xerion 12.650 och Xerion 12.590 tar nu rollen som flaggskeppsmodeller i Claas sortiment för traktorer. 

Motorn i dessa bjässar är en sexcylindrig dieselmotor på 15,6 liter från Mercedes-Benz som producerar 653 hästkrafter och har ett vridmoment på 3 100 Nm. Foto: Valdemar Jensen

De två bjässarna kommer antingen med 653 hästkrafter eller 585 och är båda goda för att utföra de allra tuffaste dragjobben, som att dra en bred kultivator, såmaskin eller en tung fältvagn.

Fokus på sikt och komfort

På traktorn hittar man flera nyheter som utvecklats just för Xerion 12.650. Den har fått en helt ny stor hytt där stort fokus lagts på sikt och komfort, bland annat genom stora glasrutor och fyrpunkts hyttfjädring. Hydraulpumpens pumpkapacitet ligger på 537 liter/ minut och är därför god för att pumpa olja till de allra största redskapen på marknaden.

Dieseltanken rymmer 1 400 liter, AdBlue-tanken rymmer 90 liter och serviceintervallet ligger på 1 000 timmar. Foto: Valdemar Jensen

Till traktorn kan man välja antingen hjul eller Terra Trac band. Triangelband är något Claas aldrig tillverkat själva förut men dessa nya bandställen är helt nyutvecklade av Claas, enbart för Xerion och är dessutom ordentligt avfjädrade, vilket i sin tur leder till en än bättre komfort för föraren. På många av marknadens liknande stordragare sitter midjestyrning men Claas har valt att bygga traktorn med två styrande axlar som de själva påstår är ett mycket driftsäkert och beprövat system.

Claas menar att deras bränsleförbrukning är upp till 10 procent lägre jämfört med andra traktorer i denna storlek på marknaden. Foto: Valdemar Jensen

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 23 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera