Väderstad introducerar nya Seed Hawk 600-900C

Direktsåmaskinen Seed Hawk 600-900C är byggd på Seed Hawk knivbills-konceptet och är designad för de europeiska och internationella marknaderna. 

Nya Väderstad Seed Hawk 600-900C har världspremiär på Agritechnika 2023. Foto: Väderstad

Väderstad har över 30 års erfarenhet från att leda direktsåddutvecklingen i Kanada. Seed Hawk är enligt Väderstad känd för sin precision, mångsidighet och förmåga att maximera avkastningen i direktsådda förhållanden. 

– Vi är glada över att snart kunna introducera en ny medlem i Seed Hawk familjen på de europeiska och internationella marknaderna – den nya Väderstad Seed Hawk 600-900C. Det är en helt ny maskin, byggd runt det välbeprövade Seed Hawk knivbills konceptet, säger Björn Jeansson, Produkt Chef Drills, på Väderstad i ett pressmeddelande. 

Stor sålåda

Seed Hawk 600-900C har en stor sålåda med tre fack som ska ge maximal flexibilitet vid sådd och gödning. Den nyttjar Fenix III-utmatningssystemet för att garantera en jämn tillförsel till så-och gödningsbillarna. Maskinen kontrolleras genom Väderstad E-Controls iPad-baserade kontrollsystem. För att säkerställa effektiva resultat vid direktsådd i kraftig stubb eller efter fånggrödor kan Seed Hawk knivbillen utrustas med en tallrik framför varje bill som tillval. 

Värdlspremiär på Agritechnica

 Den nya direktsåmaskinen Seed Hawk 600-900C kommer att ha världspremiär på den internationella mässan Agritechnica i Hannover i november 2023.  Den förväntas bli tillgänglig för beställning mot slutet av 2024, och de första maskinerna från serietillverkningen beräknas vara ute i fält i början av 2025. 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 september 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste