Danskar köper allt fler begagnade maskiner från Sverige

Andrahandsförsäljningen av begagnade svenska maskiner i Danmark har ökat med 100 procent på ett år. Orsaken är den svaga svenska kronan.

En av alla traktorer från Sverige som sålts till Danmark i år. Ny statistik från Klaravik visar att exporten till Danmark har ökat med 100 procent på ett år. Foto: Klaravik

Den svaga svenska kronan har fått många danskar att handla i Sverige – både fysiskt och online. Begagnatmarknaden för maskiner är inget undantag, skriver auktionshuset Klaravik i ett pressmeddelande.

Jämfört med samma tid förra året har antalet maskiner som sålts på den svenska nätauktionen och hamnat i Danmark ökat med 100 procent. I år har hittills 219 svenska föremål hittat danska ägare, jämfört med 109 år 2022.

– De danska köparna blir allt vanligare inom alla våra segment och finns ofta inom lantbruk, bygg och tunga fordon, säger Carita Nero, försäljningschef på Klaravik, och tillägger:

– Vi har haft köpare från Danmark ända sedan 2012, då Klaravik etablerades, så det är inget nytt att danskar lägger bud på objekten. Under åren har vi successivt utvecklat vårt koncept, vilket också har förberett oss för den boom vi nu ser i ljuset av den svaga valutan i Sverige.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 28 september 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste