Borgeby fältdagar kommer att fortsätta hållas varje år

Maskinleverantörerna har meddelat att de har gett råd till sina medlemmar att ställa ut vartannat år på Borgeby fältdagar och vartannat år på Brunnby lantbrukardagar.

Mässgeneral Rickard Karlsson och projektledare för Borgeby fältdagar Anna Larsen. Foto: Carolina Wahlberg. 

Hur kommer detta att påverka Borgeby fältdagar?

Det är svårt att veta ännu säger både mässgeneral Rickard Karlsson och Anna Larsen projektledare för Borgeby Fältdagar.

– Maskinleverantörerna har sagt att de ska komma som vanligt till oss 2024. Så det påverkar  oss inget fram till 2025. Det är stora utställare som är med i Maskinleverantörerna, men som vi har sagt förut så har vi 400 andra utställare som inte är med i den här föreningen som vi också gör en mässa med. Vi har även 20 000 bönder som otroligt gärna vill lära sig nya saker och se maskiner i drift. Så vi har inga planer på ”varannan års mässa” på Borgeby, säger Anna Larsen.

Kan det ge utrymme för nya utställare hos er, de år som maskinleverantörerna inte är med?

– Ja men absolut, så kan det vara. Vi ser ett ökat intresse från norra Europa och det finns många nya återförsäljare och märken som gärna vill visa musklerna som vi ibland avlyser och bromsar lite i storlek för att vi har fullt. Det ger kanske en möjlighet till mångfald. Men vi tror ändå att många av maskinleverantörerna kommer välja att ställa ut hos oss eftersom de också var och en kan bestämma hur de gör. Men det är Maskinleverantörernas beslut och vi respekterar det de väljer oavsett vilken väg de väljer, säger Anna. 

– Jag tycker Anna sammanfattar det bra. Vi tror att mässorna kommer ha en viktig plats i många år framöver, tillägger Rickard Karlsson.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 02 oktober 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste