Nytt däck från Trelleborg

Det nya Trelleborg TM1 Eco Power-däcket är utformat för både traditionella och eldrivna traktorer och är tillverkat av hållbara material.  

TM1 Eco Power-däcket kommer att visas på Agritechnica i Hannover, monter B04, hall 20. Foto: Trelleborg.  

Trelleborg introducerar TM1 Eco Power, sitt nyaste och mest miljövänliga däck. Däcket är tillverkat av 65 procent hållbara material, vilket ska spegla Trelleborgs dedikation till att skapa en mer produktiv och hållbar framtid för jordbruket. Målet är att minska beroendet av fossila bränslen och främja cirkularitet, samtidigt som produktens operationella prestanda förbättras för kunden.  

TM1 Eco Power-däcket är speciellt utformat för den nya generationen eldrivna traktorer. Däcket erbjuder ett lågt rullmotstånd, vilket möjliggör längre användning av traktorns batteri och minskad energiförbrukning. 

– Vi är stolta över att med införandet av avancerade lösningar som vårt TM1 Eco Power-däck sätta nya däckstandarder. Jordbruket genomgår för närvarande en stor transformation som kräver ökad hållbarhet och produktivitet. Vi arbetar för att svara på detta genom att erbjuda toppmodern teknik för ökad prestanda till däcklösningar som är utformade för att göra skillnad i kundernas dagliga verksamhet – med början i vårt TM1 Eco Power, det mest hållbara däckvalet, säger Alessio Bucci, Product Marketing Senior Manager på Yokohama TWS, i ett pressmeddelande.  

Om TM1 Eco Power  

TM1 Eco Power-däcket har utvecklats tillsammans med OE-partnern Fendt och är framtaget speciellt för den nya eldrivna traktorn, e107 Vario, som är utrustad med 280/70R16 fram och 380/70R24 bak som standard. Den innovativa däckdesignen och dess självrensande egenskaper har visat sig ge bra dragkraft på fast underlag och ökad komfort för föraren. Med fokus på prestanda och energieffektivitet levererar TM1 Eco Power-däcket lågt rullmotstånd för bränsledrivna fordon samtidigt som det förlänger batteriets livslängd för traktorer, vilket ytterligare minskar miljöpåverkan samtidigt som prestandan maximeras. 

Källa: Trelleborg 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 oktober 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste