Nytt matsvinnsprojekt beviljas 7,5 miljoner kronor

Den ideella föreningen Ätbart kommer vid årsskiftet dra i gång sitt största projekt hittills: Matsvinn på schemat

7,5 miljoner kronor har beviljats till ett nytt matsvinnsprojekt som den ideella föreningen Ätbart startar i gång vid årsskiftet. Foto: Mostphotos

Projektet som får finansiering från Allmänna Arvsfonden, har som målsättning att skapa en digital plattform med utbildningsmaterial för skolelever från förskoleklass till gymnasienivå. Inom projektet samverkar tio pilotskolor, där elever och lärare aktivt medverkar i utvecklingen och testningen av läromaterialet, skriver föreningen Ätbart i ett pressmeddelande.

Projektet pågår under en period av tre år där tio skolor deltar som piloter, med ett gemensamt syfte: Att öka ungdomars medvetenhet om hur mat och matsvinn påverkar vår planet.

Förutom de deltagande pilotskolorna kommer det finnas en intressentgrupp öppen för alla som vill följa projektets framsteg och ha möjlighet att bidra med sina åsikter och feedback under hela processen.

Fakta om föreningen

Föreningen Ätbart startades hösten 2019. Syftet var, och är fortfarande, att minska Sveriges matsvinn med 50 % innan 2030. Sedan dess har föreningen vuxit till en organisation med två olika verksamheter, en stor mängd volontärer och en ny vision för 2021 och framåt. Transparens och ansvar är viktiga grundpelare för Ätbarts verksamheter.

Källa: Ätbart

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Proppen kanske inte var en så dum idé?

Krönika: Första gången jag fick höra ordet ”agronom” var när min mamma berättade att de hade ”proppar” som jobbade på gården. De utbildade sig alltså till agronomer och gjorde den obligatoriska ”proppen”. Jag har hört många olika historier genom hela min uppväxt om när dessa proppar bodde på gården och hade diverse olika idéer för sig. Men nu finns inte proppen längre och därmed har det lämnat ett tomrum, eller är det kanske en kunskapslucka? 

Kommentera