OKQ8 i samarbete för att minska matsvinnet

Under hösten har OKQ8 inlett ett samarbete med To Good To Go för att minska matsvinnet på sina bensinmackar.

OKQ8:s cirka 300 bemannade stationer är anslutna till Too Good To Go. Allra bäst går det för närvarande för stationerna i Gävle, Västerås och Åkersberga (Stockholm). Foto: OKQ8

Samarbetet innebär att OKQ8 räddar den mat som riskerar att slängas, genom att erbjuda kunderna ”överraskningskassar” via To Good To Go-appen.  Sedan samarbetet startade i september har företaget sålt över 55 000 kassar.

– Att minska vårt matsvinn är en betydande faktor för att vi ska kunna uppnå vårt mål om att ha nettonollutsläpp i hela värdekedjan 2035. Tillsammans med Too Good To Go har vi räddat 55 ton mat – en riktig win-win i vårt arbete att minska vårt svinn, säger Charlotte Sjöberg Nilsson, Head of Retail marketing & Shop på OKQ8 i ett pressmeddelande.

Maten som man sålt i kassarna motsvarar 137 500 kilo C02e. Det motsvarar 305 dagar i en varm dusch, eller 306 164 kWh förbrukad el.

Så fungerar appen:

To Good To Go hjälper företag att sälja sin överskottsmat till ett reducerat pris, och förhindrar att osåld mat kastas bort. Maten paketeras i överaskningskassar som säljs via appen för ungefär en tredjedel av det ursprungliga priset.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med OKQ8 och de fantastiska resultat vi har uppnått under kort tid. Vi ser fram emot att fortsätta att hjälpa OKQ8 att minska sitt matsvinn och tillsammans nå och inspirera maträddare över hela landet, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 21 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera