Fler kunder efterfrågar vedmaskiner

Sedan 2021 har Bala Agri upplevt att efterfrågan på deras egentillverkade vedmaskiner gått upp. 

 

En vedmaskin för gemene man som man har för att kapa ved för eget bruk. Kanske kan man ha den ihop med en granne, föreslår Joakim. Maskinen kapar 32 centimeter, 25-51 centimeter i längd, 16 amp eldrift och har hjulställ vilket gör den lätt att flytta. Foto: Bala Agri


I Nossebro i Västra Götaland håller Bala Agri AB till. Företaget tillverkar egna maskiner och redskap inom segmentet Skog, Lantbruk och Entreprenad. Bland annat vedmaskiner. En produkt som fått ett uppsving i efterfrågan de senaste åren. 

Joakim Larsson, försäljningschef på Bala Agri, tipsar om företagets vedmaskiner som täcker alla behov och är omtyckta för sin höga kapacitet, säkerhet och kvalitet. 
Foto: Bala Agri

– 2021 märkte vi att efterfrågan ökade och det berodde framför allt på de höga energipriserna. Många vill köpa svensktillverkade vedmaskiner och det tycker vi är jättekul! Säger Joakim Larsson som är försäljningschef på Bala Agri. 

Var ute i god tid

Än så länge är marknaden inte mättad på vedmaskiner och Joakim tror att den höga efterfrågan kommer hålla i sig framåt. Något som märks av på produktionssidan. 

–Vi köper in vissa detaljer, bland annat till hydrauliken. Och där märks att efterfrågan är högre än tillgången. Så det gäller ju att vara ute i god tid och planera inför produktionen, säger Joakim som menar att även den som vill köpa en vedmaskin bör vara ute i god tid.

Bala Agri är det enda svenska företaget som tillverkar vedmaskiner i egen regi. Företaget har man tre olika modeller i sortimentet: 321/P, 370 och 450.  Numret står för vad respektive modell klarar som mest i kapdiameter. Så exempelvis klarar 321/P, 32 centimeter och 370, 37 centimeter. Joakim är en av de som brukar vara ute och demonstrera hur de fungerar. Bland annat på olika skogsmässor och events.

Vad ska man ta reda på innan man köper en vedmaskin?

 – Tänk efter hur mycket du ska köra, vilken utrustningsnivå och vad det får kosta. Ska du ha den till ditt egna behov eller till försäljning också. Kanske en komplett Ved-fabrik. Det är väl grunden. Och sen är det bra att kolla upp och testa olika modeller och ringa runt och ställa frågor.

Vi är ju tillverkare, och man är alltid välkommen att ringa oss och prata och diskutera. Vi är även ute mycket på skogsdagar och visar upp maskinerna. 

Vedmaskinerna från Bala Agri säljs via återförsäljare över hela landet samt övriga Europa.

En vedmaskin som passar för både den som säljer ved och till egen produktion. Kapar 37 centimeter, 25-55 centimeter i längd, finns som TR, EL och TR/EL. Maskinen är uppbyggd med hydraulik. Foto: Bala Agri

 

Vedmaskinen för proffs. Kapar 45 centimeter, 27,5–60 centimeter i längd. Finns som både 16A och 25A. Klyver upp till 12 bitar. 
Foto: Bala Agri

 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 24 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste