Svenskmärkning hämtar ny vd från Arla Foods

Den 15 januari tillträder Tina Stugemo posten som vd på Svenskmärkning AB, bolaget bakom den frivilliga ursprungsmärkningen. 

Tina Stugemo lämnar Arla Foods för vd-posten på Svenskmärkning AB. Foto: Svenskmärkning AB

Det var i somras som styrelsen för Svenskmärkning AB och dåvarande vd Ulrika Ekström valde att gå skilda vägar. Sedan dess har Ulrika Norvell agerat tillförordnad vd. Men nu har organisationen alltså rekryterat Tina Stugemo till posten. 

– Jag är stolt och också ödmjuk inför uppgiften att få vidareutveckla den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige tillsammans med Från Sverige-teamet och ägarna. För mig blir det ett naturligt steg att fortsätta i livsmedelsbranschen med Från Sverige-märkningen efter ett flertal år inom försäljning och marknadsföring i FMCG och nu senast som customer marketing director i det bondeägda företaget Arla Foods. Det finns mycket att göra för att stärka den svenska livsmedelsproduktionen, säger hon, i ett pressmeddelande.

Initiativet till märkningarna Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige kommer från LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, som gemensamt startade och äger Svenskmärkning AB. Foto: Svenskmärkning AB

Stort förtroende

Svenskmärkning AB som står bakom ursprungsmärkningarna Kött från Sverige, Mjölk från Sverige och Från Sverige, skriver att märkningarna har hög kännedom och förtroende hos konsumenterna. 

– Tina kommer till oss med gedigen erfarenhet från livsmedelssektorn, hon har en djup förståelse för såväl marknad, som kommunikation och konsumentens beteende och är en erfaren ledare. Jag är övertygad om att Tina tillsammans med Från Sverige-märkningens kompetenta team av medarbetare, och engagerade styrelse, kommer att fortsätta utveckla och leda märket mot nya framgångar, säger Åsa Odell, styrelseordförande Svenskmärkning AB.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 24 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera