Trejon introducerar ytterligare en serie av ströskopor

Från det holländska företaget Flingk presenterar Trejon serien KSS.

Flingk KSS är en mångsidig spridare som ströar effektivt. Foto: Trejon 

Flingk KSS modellerna som är större jämfört med ZX serien erbjuds i tre storlekar med en volym på 1800, 2000 och 2500 liter. Skoporna kommer att kunna hantera en mängd olika material, från sågspån, krossad och snittad halm till tunga blandningar av kalk, halm och vatten, skriver Trejon i ett pressmeddelande.

Som hos övriga modeller från Flingk har skoporna bultade redskapskrokar för att enkelt anpassas mot olika redskapsbärare. De har även två separat drivna doseringsvalsar med kraftfulla hydraulmotorer som förhindrar igensättning och säkerställer korrekt dosering av strömedlet.

Optimerad spridning

Materialet kan spridas åt både höger och vänster genom ett dubbelverkande uttag från redskapsbäraren. Mängden som sprids kan med enkelhet regleras med hjälp av en flödesventil. Används finare material, som spån och hackad halm, kan skopan utrustas med en justerbar bottenplåt för att optimera spridningsprocessen och flödet ner till mattan.

– Sedan vi introducerade Flink i Sverige har vi sett ett växande intresse och försäljningen har varit väldigt bra. Vi ser dock ökade förfrågningar kring lite större skopor och breddar därmed erbjudandet med denna KSS serie. Inte ny i sig utan en av Flingks mer beprövade modeller men ny för Sverige, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Robust konstruktion

Flingk KSS skoporna är byggda med skopstål samt slitremsa av slitstarkt Hardox-material. Skopornas hydraulmotorer är utrustade med en flexibel koppling av hardytyp och de är lackade med en 2-skikts pulverlackering för ökad korrosionsbeständighet.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 30 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste