De vann budgivningen av den Rosa Båghallen!

Johan Johannesson och sambon Natalie Lindström från Lekåsa i Västergötland lade det vinnande budet. 
– Vi följde budgivningen in i det sista! säger Johan.

 

Nu har Johan Johannesson och Natalie Lindström fått hem den rosa båghallen till sig. Nu ska den bara sättas ihop, innan de första kalvarna kan få flytta in. 
– Det är ju en kul färg som verkligen sticker ut, säger Johan. Foto: Privat


Under oktober månad auktionerade Furab ut en rosa båghall och donerade pengarna från budgivningen direkt till bröstcancerfonden. In i det sista var det en spännande auktion och de sista 20 minuterna innan avslut, var det flera aktiva budgivare som deltog. Men slutligen var det Johan Johannesson och sambon Natalie Lindström som lade det högsta budet på 41, 500 kronor.

– Det var riktigt kul när vi såg att vi vann. Det var sambon som tyckte vi skulle vara med. Vi har köpt en redan i somras som vi har som skydd till en strömaskin. Vi var i behov av en till, så då är det ju extra kul när det även gick till en bra sak, säger Johan. 

På gården bedrivs mjölkproduktion, med 90 kor och totalt 230 djur. Och när den rosa båghallen väl är hopmonterad ska den användas till kalvarna. Gården ligger mellan Vara och Vårgårda eventuellt kommer båghallen gå att skymta längs med E20.  

Båghallarna från Båghall produceras helt och hållet inhouse och plåten kommer från SSAB i Borlänge. Dock finns det bara ett enda exemplar av den rosa båghallen.
Fotomontage: Jordbruksaktuellt

Känner flera som drabbats

Johan berättar att både han och sambon är månadsgivare i cancerfonden och barncancerfonden. Johans morfar och Natalies mormor har båda drabbats av och överlevt cancer, och de känner flera som har gått bort i cancer. 

–  Bara man hör ordet cancer så förknippar man det ju lite med döden, men nu börjar det ju bli bättre och bättre. Därför är det extra skoj att vara med på sådant när man också kan bidra, säger Johan och berättar att de även budade hem en gräsklippare i fjol till förmån för mustaschkampen. 

Marcus Furusköld, vd för Furab är glad att auktionen och budgivningen kring den rosa båghallen blivit så lyckad. 
Foto: Isabella Odmark

Långt över förväntan

Auktionen var ett samarbete mellan Jordbruksaktuellt och Furab som ligger bakom Båghall som tagit fram den rosa båghallen.  

– Det känns fantastiskt att intresset blev så stort. Att 15 olika budgivare var med och slogs om det exklusiva exemplaret är ju långt över vad vi förväntade oss.  Det känns väldigt bra att kunna dra vårt strå för att vara med och bidra till forskningen för och emot cancer, säger Marcus Furusköld, vd för Furab.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 december 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste